Sjaak Simonse lijsttrekker SGP Flevoland

Sjaak Simonse (46) uit Ens wordt de SGP-lijsttrekker voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten van Flevoland, begin volgend jaar. Simonse gaat zijn derde periode in als lijsttrekker en statenlid. “Zijn inzet, betrokkenheid, ervaring en deskundigheid” zijn voor de provinciale afdeling van de SGP doorslaggevend om hem weer tot lijsttrekker uit te roepen.

Sjaak Simonse kwam de afgelopen periode in het nieuws door een voortdurend pleidooi voor de verbreding van de N50, door zijn pleidooi geen zonnepanelen op goede landbouwgrond te plaatsen en door zijn initiatiefvoorstel (die hij samen met de VVD indiende) voor een nieuw diervriendelijk beheerplan voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen.

Vooral in de Noordoostpolder en op Urk geniet Sjaak Simonse brede bekendheid vanwege zijn inzet voor en kennis van de landbouw en visserij.

In oktober hoopt het Flevolandse provinciale bestuur van de SGP de andere kandidaten op de lijst bekend te maken. Op dit moment wordt de groslijst samengesteld. De SGP heeft op dit moment twee zetels in de staten van Flevoland.